Świąteczne pierniczki klasy drugiej 🙂

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. W oczekiwaniu na ten wyjątkowy moment, drugoklasiści postanowili zorganizować zajęcia kulinarne.
Pod czujnym okiem jednej z mam – p. Kamili Rosik, zgodnie ze sprawdzonym przepisem, uczniowie połączyli ze sobą wszystkie niezbędne do wykonania pierniczków składniki, po czym własnoręcznie zagnietli pachnące, pulchne ciasto. Następnie przystąpili do najciekawszej części zadania – wycinania świątecznych wzorów przy pomocy gotowych foremek.
I tak powstały kulinarne dzieła sztuki – bałwanki, choinki, gwiazdki i bombki. Przygotowane pierniczki trzeba było jeszcze tylko upiec, odpowiednio udekorować lukrem i można było delektować się ich wyjątkowym smakiem. Były naprawdę pyszne!
Śmiało można powiedzieć, że klasa druga zna się na gotowaniu, a egzamin z umiejętności kulinarnych zdała celująco. Ciekawe co uczniowie przygotują następnym razem …?
Tekst: p. Stela Ciechańska